Het duurzame dilemma: gaan vrouwen en merktassen écht samen?

Laten we eerlijk zijn. Een vrouw zonder merktas is als een pannenkoek zonder stroop. Gewoon… leeg. Maar hoe combineren we onze honger naar tassen met de verplichting om duurzaam te zijn? Want blijkbaar is het redden van de planeet ook onze taak. Naast multitasken, carrière maken, sporten en weten hoe je een eyeliner strak aanbrengt.
De tassenlogica: een onmogelijk raadsel
De gemiddelde vrouw heeft minimaal drie tassen nodig voor één outfit:
- De grote merktas: ideaal voor je halve huishouden. Denk aan een laptop, een make-up tasje, snacks, een extra paar schoenen en oh ja, een plantenstekje van een vriendin.
- De middelgrote merktas: perfect voor een dagje winkelen. Groot genoeg voor je portemonnee en telefoon. Klein genoeg om niet als handbagage door te gaan in het vliegtuig.
- De clutch: handig voor een avondje uit. Het enige wat erin past is een lipstick en wat contant geld. Maar hé, hij matcht perfect met je schoenen.
Het probleem? Je hebt al deze tassen nodig in vijf kleuren, drie materialen en twee stijlen. Kies dan maar eens zonder schuldgevoel voor één van de vele merktassen van o.a. Gucci, Mark Jacobs en Guess. En als je een modegoeroe bent, moeten ze ook nog “seizoensgebonden” zijn. Hoe blijf je dan duurzaam? Simpel: niet.
Het duurzame dilemma
Dan komt het advies: “Koop minder, kies kwaliteit.” Klinkt goed, toch? Maar probeer eens een tas te vinden die zowel bij je wintermantel als je zomerjurk past. Een beige tas? Niet ideaal voor je zwarte outfit. Een zwarte tas? Te saai bij die bloemenjurk. En wat dacht je van feestelijke glitters?
Tweedehands dan maar? Goed idee. Totdat je ontdekt dat je droomtas al door vijf anderen gedragen is. En er een mysterieuze vlek op zit die nooit meer verdwijnt.
De praktische oplossing? Eh, nee.
Iedere vrouw probeert het wel eens. “Één goede tas” kopen die overal bij past. Binnen een maand weet je het zeker. Deze tas past nergens bij. Behalve bij je schuldgevoel over hoe duur hij was.
En dan zijn er eco-vriendelijke merken. Helemaal top. Totdat je beseft dat de tas gemaakt is van gerecyclede bananenschillen. En ruikt alsof je een smoothie mee de stad in neemt.
De realiteit
De waarheid is simpel. Vrouwen en tassen gaan nooit duurzaam samen. Een tas is meer dan een accessoire. Het is een emotie. Een goede tas maakt je outfit af. Hij laat je zelfverzekerd voelen. En zegt tegen de wereld: “ja, ik heb mijn leven op orde.” Zelfs als dat helemaal niet zo is.
Wat is de oplossing? Misschien een universele tas die zichzelf aanpast aan elke outfit, kleur en gelegenheid. Tot die tijd blijven we proberen. Ons schuldig voelen. En stiekem toch een extra tas kopen. Want eerlijk is eerlijk. Het leven is te kort om geen keuze te hebben in tassen.